Vízkőmentesítés

Vízkőmentesítés - Decalc Unit

A gép hatékony működése szempontjából nagyon fontos a rendszeres vízkőmentesítés. A program megtisztítja a gép minden olyan alkatrészét, amit a használat során víz ér.

 

1. Professzionális tisztítás – savas eljárással

A víztartályba 5-7 dl vizet töltünk, ebben feloldjuk a vízkőoldó tablettát, ami speciális tisztító savat képez. Ezt a program percenkénti ritmusban adagolja a vízrendszerbe, hogy átmossa a csöveket, a kazánt és minden alkatrészt, amin víz halad át. A program során a gép időnként kéri a gőzcsap kinyitását, elzárását vagy a gőzgomb megnyomását. A tisztítás során a program minimum fél liter savat mos át a rendszeren. A vízkőoldó savnak teljesen ki kell fogynia a víztartályból, mikor ez megtörtént, a program automatikusan befejezi a tisztítást. Végül a gép kéri a csepptálca ürítését és a víztartály feltöltését.

2. Öblítés

Ez a rész maximum öt percet vesz igénybe. Öblítsük ki és töltsük a fel a víztartályt tiszta vízzel. Az öblítés ritmusa sűrűbb, és több vizet öblít át a rendszeren, mint a tisztítás során. A program végén a csepptálca ürítése szükséges.

Fontos!

A vízkőmentesítő program indítása típusonként eltérő: a régebbi típusoknál kikapcsolt, az újabb típusoknál bekapcsolt állapotban lehet elindítani. A program kizárólag akkor indítható, ha a Claris+ szűrőprogramja ki van kapcsolva. Kizárólag eredeti Jura kellékanyagot használjon!

Ajánlott tartalom